Search

De beste kerstmarkten van Nederland

De pepernoten liggen al weer enige tijd in de winkel dus tijd om je voor te bereiden op de gezellige kerstdagen. Door heel Nederland heb je verschillende grote en kleine kerstmarkten die bol staan van mooie kerstspullen, gezelligheid en lekker eten en drinken. Iedereen zal een ander idee hebben over de beste markt en daarom hebben we vijf van de beste kerstmarkten van Nederland uitgelicht. Naar welke kerstmarkt ga jij? Of ben je zo’n fan van de kerstmarkten dat je er meerdere bezoekt?

Kerstmarkt Valkenburg

In de wintermaanden staat heel Valkenburg in het teken van de kerst en het feest begint al op 15 november! De bekendste kerstmarkt wordt gehouden in de Gemeentegrot in Valkenburg maar ook in de Fluweelgrot staan 50 kraampjes met cadeaus, kerstversiering en allerlei leuks en lekkers. Verder is er een bijzonder ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden en ook nog eens een kerstmarkt in het centrum van de stad!
Op Kerststad Valkenburg staat de agenda van alle festiviteiten tijdens de kerstmarkt met de openingstijden, de dagen dat je naar deze markt kunt en de mogelijkheid om alvast tickets te bestellen voor verschillende activiteiten.

Drijvende Kerstmarkt in Leiden

De locatie van de kerstmarkt in Leiden is ook erg bijzonder, deze kerstmarkt drijft namelijk op de Nieuwe Rijn, midden in het centrum! Deze gratis toegankelijke kerstmarkt wordt gehouden van vrijdag 13 december tot en met dinsdag 24 december, op pontons op het water staan bijna 100 chalets met kerstversiering, bijzondere cadeaus en natuurlijk kersthapjes en –drankjes. Tussendoor zijn er ook optredens en natuurlijk ontbreekt de Kerstman niet. Deze markt is in principe toegankelijk voor mensen die wat minder ter been zijn of van een rolstoel gebruik maken maar voor specifieke vragen hierover kun je het best even contact opnemen met de organisatie. Op de Facebookpagina Kerstmarkt Leiden kun je vast genieten van de foto’s van de afgelopen edities en op de Visit Leiden website staat ook meer informatie over deze kerstmarkt.

Dickens Festijn / Deventer Kerststad

Op donderdag 12 t/m zaterdag 14 december is er de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk en daarnaast staat heel Deventer dat weekend bol van kerstactiviteiten. Heel bijzonder is het Dickens Festijn in het weekend waar honderden personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven komen, je ziet Scrooge, Mr. Pickwick, Oliver Twist, weeskinderen, zwervers en kooplui in een aantal mooie historische straten van Deventer. Er wordt gezongen en muziek gemaakt en natuurlijk zijn de straten ook mooi versierd. De toegang is gratis maar hou wel rekening met een wachttijd van ruim een uur, omdat ruim 100.000 mensen het festijn bezoeken kun je niet meteen door de deelnemende straten lopen. Op zondag 15 december kun je tijdens de kerstmarkt ook gratis concerten bezoeken van koren en muziekverenigingen uit de regio. Meer informatie vind je op de
informatiepagina over Deventer en het Dickens Festijn

Kerstmarkt Haarlem

Haarlem heeft altijd al een mooie binnenstad om rond te wandelen en tijdens de kerstmarkt op zaterdag 7 en zondag 8 december is het nog mooier, dan staan er honderden kramen met allerlei kerstspullen, je hoort overal kerstliedjes, een Dickensorkest loopt door het centrum en op verschillende bijzondere plekken treden koren op. Natuurlijk kun je op één van de gezellige terrasjes ondertussen even uitrusten en genieten van een lekker kopje warme chocolademelk of glühwein of even iets eten. Op Kerstmarkt Haarlem staat meer informatie over deze Kerstmarkt in Haarlem.

Kerstmarkt Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste in Nederland en neemt dan ook een groot deel van de binnenstad in beslag. Er staan honderden kramen met allerlei kerstspullen en lekker eten en drinken en natuurlijk is het centrum ook mooi versierd. Van 13 t/m 15 december kun je op deze kerstmarkt terecht. Behalve om de laatste kerstspullen te zien komen bezoekers ook naar deze markt voor de gezelligheid; op verschillende pleinen zijn muziekpodia en er is straattheater. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om even op een terrasje te zitten om je benen te rusten voordat je weer verder gaat langs de vele kraampjes. Op Kerstmarkt Dordrecht staat de nuttige informatie over deze markt met daarbij alle lokaties.

Grote foto bij het artikel: © Kerststad Valkenburg.

Vergelijkbare vakantiepagina's

Leave a Comment