Search

Vakantie in Aardenburg

Aardenburg is een kleine stad onderin Zeeland, in Zeeuws-Vlaanderen. Het ligt vlak tegen de Belgische grens en in de buurt van plaatsen als Knokke-Heist en Maldegem. Aardenburg heeft al een hele historie, er zijn diverse sporen van Romeinse oorsprong gevonden, onder andere de fundering van een Romeins Castellum van net na het begin van de jaartelling. In het Archeologisch Museum is een deel van de vondsten te zien.

Voor je vakantie in Aardenburg heb je keuze uit verschillende accommodaties in verschillende prijsklassen. Voor meer vakantiehuizen, campings en Bed and Breakfasts in de buurt van Aardenburg kun je ook terecht in de populaire Zeeuwse badplaatsen als Sluis, Breskens en Cadzand-Bad.

Naast de fundering van het Romeinse Castellum zijn er in Aardenburg nog meer bezienswaardigheden en dingen te doen. In het stadje zijn diverse monumenten waaronder delen van de stadswallen, een poort uit 1650, verschillende kerken waaronder de Sint-Bavokerk met een toren uit 1220, Villa de Elderschans met een park in Engelse landschapsstijl, het voormalig Burgerweeshuis en verschillende oude panden. Aardenburg is ook altijd geliefd geweest bij kunstenaars en ook nu kun je in verschillende galerieën van kunst genieten. Tijdens je vakantie in Aardenburg kun je ook per fiets of wandelend de omgeving van het zeekleipoldergebied ontdekken, in het landschap met weilanden en bouwlanden kronkelen verschillende kreken en op fietsafstand liggen ook de bovengenoemde plaatsen en verschillende dorpen en steden aan de Belgische kant van de grens.

Vakantiehuis in Aardenburg

Voor je vakantie in Aardenburg heb je keuze uit een aantal vakantiehuizen, je kunt er terecht met een groot gezin en er zijn een paar vakantiehuizen in het centrum van Aardenburg. Vanuit je vakantiehuis wandel je over de stadswallen en door Aardenburg of je gebruikt het als uitvalsbasis voor tochten in de omgeving.

Camping in Aardenburg

Voor een camping in Aardenburg heb je niet heel veel keuze maar in de buurt van Aardenburg is er voldoende keuze uit campings. Vanaf de camping maak je tochten door Zeeuws-Vlaanderen of geniet je lekker van de rust.

Bed and Breakfast in Aardenburg

In het centrum van Aardenburg heb je keuze uit een aantal Bed and Breakfasts, ideaal wanneer je Aardenburg zelf wilt verkennen of de accommodatie wilt gebruiken als uitvalsbasis voor fiets-, wandel- en autotochten in de omgeving.

Hotel in Aardenburg

Aardenburg is altijd al in trek geweest bij toeristen en er zijn dan ook een aantal hotels waar je op een luxe manier kunt genieten van je vakantie. Vanuit je hotel wandel je door het stadje om alles te bekijken of je maakt tochten in de omgeving. Na een actieve of juist rustige dag geniet je op een terras of in je eigen kamer nog even na.

Appartement in Aardenburg

Wanneer je wat langer in Aardenburg wilt verblijven is een appartement wellicht een goede oplossing.

Groepsaccommodatie in Aardenburg

Wanneer je met een groep vrienden, collega’s, sportvereniging of familie wilt genieten van Aardenburg is een groepsaccommodatie een goede oplossing.