Search

Vakantie in Afferden

Een vakantie in Afferden is geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die van de rust houden. Deze Noord-Limburgse plaats met een paar duizend inwoners ligt tussen de Maas en grote bossen met heidevelden. Hierdoor is Afferden een mooie plek om te wandelen en te fietsen door de omgeving en wanneer je wat verder wilt zijn fietstochten naar en door Nationaal Park de Maasduinen en plaatsen als Boxmeer, Venray en het Duitse Goch ook een mogelijkheid. Afferden is makkelijk bereikbaar met de auto, Nijmegen ligt op zo’n 25 kilometer afstand, Eindhoven op 50 kilometer.

Afferden bestaat al lang, rond 1300 werd er een versterkte boerderij gebouwd welke later werd vervangen door een kasteel. Van dit kasteel is niets over, waarschijnlijk is het bij een overstroming van de Maas verwoest. Iets later werd een paar kilometer verder Kasteel Blijenbeek gebouwd, dit kasteel is onder andere na een twee maanden durend beleg door de Spanjaarden veroverd en door de eeuwen heen regelmatig verbouwd. Helaas werd het kasteel in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en is er nu alleen nog maar een ruïne over.

Voor je vakantie in Afferden heb je keuze uit verschillende accommodaties, van hotel tot vakantiehuis, van camping tot Bed and Breakfast.

Vakantiehuis in Afferden

Camping in Afferden

Bed and Breakfast in Afferden

Hotel in Afferden

Groepsaccommodatie in Afferden