Search

Vakantie in Bergeijk

Een vakantie in Bergeijk is perfect voor liefhebbers van de natuur en het Brabantse landschap en er zijn dan ook veel campings, vakantiehuizen en bed and breakfasts te vinden. Ook groepen komen graag naar Bergeijk vanwege de mogelijkheid voor allerlei activiteiten op een rustige plek. Vandaar dat je rondom Bergeijk ook verschillende groepsaccommodaties kunt vinden.

Bergeijk en omgeving wordt al lang bewoond, in de Steentijd woonden er al mensen en in 1137 werd het dorp voor het eerst vermeld. Bergeijk kreeg in 1468 stadsrechten van Karel de Stoute maar toen twee eeuwen later de Spanjaarden – die toen heersten over dit deel van Nederland – geld nodig hadden gaven ze Bergeijk en omgeving in onderpand. Na aflossing van het onderpand werd Bergeijk weer als dorp vermeld. Momenteel wonen er in Bergeijk ruim 10.000 inwoners.

Van een kasteel wat in 1587 werd verwoest is helaas niets te zien maar in en om Bergeijk zijn een aantal monumenten te bezichtigen, bijvoorbeeld de
mooie Sint-Petrus’ Bandenkerk of Hofkerk waarvan een deel in 1422 al is gebouwd. De toren van de kerk viel in 1650 om en is nooit meer herbouwd maar als vervanging hiervan kwam een luihuis waar de klok hangt, dit is ondertussen een uniek bouwwerk geworden. Verder is er een mooie oude molen, een door Gerrit Rietveld ontworpen weverij met een park wat is ontworpen door Mien Ruys en een teutenhuis waar vroeger een handelaar woonde die Europa doortrok om z’n waar te verkopen. Daarnaast zijn er in Bergeijk ook een paar musea.

Naast de historie komen er vooral veel mensen naar Bergeijk voor de natuur, zo werd het dorp al eens uitgeroepen tot Groenste Dorp van Europa. Het gebied is prettig om te wandelen en te fietsen waarbij je door het mooie landschap van de Brabantse Kempen komt en door de vele natuurgebieden in de omgeving. Er zijn veel aangegeven wandel- en fietsroutes die je de mooiste plekken laten zien en waarbij je ook bijvoorbeeld de Belgische grens oversteekt. Een geliefd natuurgebied is De Plateaux-Hageven die deels in Nederland en in België ligt en waar zandgronden, moerassen, rietvelden, bossen en heideveldjes elkaar afwisselen en zo een goede leefomgeving vormen voor allerlei bijzondere planten en dieren.

Na een actieve of juist rustige dag in de Brabantse Kempen geniet je nog even na bij je accommodatie, voor een vakantie in Bergeijk heb je een ruime keuze aan campings, Bed and Breakfasts, vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Hieronder staat een deel van de overnachtingsmogelijkheden in Bergeijk.

Vakantiehuis in Bergeijk

Wanneer je met een gezin of kleine groep op vakantie gaat is een vakantiehuis in Bergeijk een goede oplossing. Je vermaakt je overdag in de natuur in de omgeving of rust lekker uit in de tuin en ‘s avonds geniet je in je eigen huis nog even na van je dag. Er zijn een aantal vakantiehuizen in Bergeijk te vinden.

Camping in Bergeijk

Bergeijk heeft een groot aantal minicampings welke erg geschikt zijn voor mensen die met caravan of tent willen kamperen en overdag lekker gaan fietsen of gaan wandelen in de mooie groene omgeving. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er leuke campings die veel speelmogelijkheid bieden.

Bed and Breakfast in Bergeijk

Wanneer je een paar dagen hebt om Bergeijk en omgeving te verkennen is een Bed and Breakfast een prima accommodatie. Er zijn Bed and Breakfasts die in de plaats Bergeijk zelf liggen en B&B buiten het dorp, keuze genoeg! Vanuit je Bed and Breakfast maak je wandelingen of fietstochten waarna je ‘s avonds in de tuin nog even lekker rustig bij komt.

Hotel in Bergeijk

Wanneer je lekker luxe wilt overnachten of voor zaken in Bergeijk of omgeving moet zijn is er een hotel met daarbij een restaurant.

Groepsaccommodatie in Bergeijk

Bergeijk is ook een populaire bestemming voor allerlei groepen, bijvoorbeeld schoolklassen, families en (sport)verenigingen. De groepsaccommodaties bieden vaak veel ruimte voor allerlei activiteiten en ook kun je met de groep lekker het bos of de natuurgebieden in of mooie fietstochten maken. Er is keuze uit verschillende groepsaccommodaties, van de meer luxe tot basic mogelijkheden.

Hieronder staan de gevonden accommodaties in Bergeijk op de kaart.