Search

Vakantie in Bredevoort

Bredevoort is een oud vestingstadje in de Achterhoek en ligt op korte afstand van de Duitse grens tussen Aalten (een paar kilometer) en Winterswijk (nog geen 10 kilometer) in. Voor je vakantie in Bredevoort zijn er een paar accommodatie te vinden en voor meer keuze aan accommodaties kun je ook even in Aalten kijken.

Bredevoort is een klein stadje, er wonen nog geen 2000 inwoners. Bredevoort heeft een beschermd stadsgezicht en dankzij de smalle straatjes en de mooie oude gevels is Bredevoort erg geschikt voor een historische wandeling. Bredevoort heeft enkele bezienswaardigheden zoals Molen `de Prins van Oranje` en de St. Joriskerk. Rondom Bredevoort is het erg mooi om te fietsen en te wandelen. In de buurt van Bredevoort ligt recreatieplas Slingepas. Hier starten verschillende wandel- en fietsroutes zoals de Poëzie- en Prozaroute. De routes, soms met downloadbaar routekaartje – zijn te vinden op de website van het recreatieschap.

Dankzij een groot aantal antiquariaten en verschillende boekenmarkten staat Bredevoort bekend als Boekenstad. Doordat er ook veel galerieën en ateliers zijn met kunst en handwerk is er voor iedereen wel iets te vinden in Bredevoort. Een handige kalender met boekenmarkten en andere activiteiten en meer informatie over de antiquariaten, galerieën en ateliers is te vinden op Bredevoort Boekenstad.

Hieronder staan een aantal van de accommodaties in Bredevoort, zoals al eerder vermeld kun je bijvoorbeeld voor een camping, vakantiehuis of Bed and Breakfast in de buurt van Bredevoort ook even op de Vakantie in Aalten pagina kijken.

Bed and Breakfast bij Bredevoort – Aan de Beek

Bed and Breakfast bij Bredevoort – Aan de Beek

Dit Bed and Breakfast valt eigenlijk onder Aalten maar omdat het op slechts een paar honderd meter van het centrum

Bredevoort – Hotel Pension Bertram

Bredevoort – Hotel Pension Bertram

Dit hotel-pension in Bredevoort heeft totaal acht kamers welke geschikt zijn voor één tot twee personen. Elke kamer heeft een

Bredevoort – Vakantiehuis Huis van Nijman

Bredevoort – Vakantiehuis Huis van Nijman

Dit vakantiehuis in Bredevoort is geschikt voor 6 tot 8 personen en ligt in het centrum. De woning is aan

Bed and Breakfast in Bredevoort – ‘t Boerderejken

Bed and Breakfast in Bredevoort – ‘t Boerderejken

Dit Bed and Breakfast in Bredevoort is gevestigd in een 17e-eeuwse vakwerkhuisje, een echt rijksmonument. Het huis is nostalgisch ingericht