Search

Vakantie in Coevorden

In en rond Coevorden is in het verleden nogal eens strijd geleverd omdat het gunstig lag op de route tussen Groningen en Münster. De oude vestingswerken in de stad zijn nog duidelijk zichtbaar, ook zijn er in Coevorden een groot aantal oude huizen en gebouwen te zien.

Een vakantie in Coevorden is interessant voor mensen die van cultuur houden of als uitgangspunt voor trips naar Duitsland en de rest van Drenthe. Er zijn verschillende fietsroutes en vanuit Coevorden fiets je makkelijk naar verschillende dorpen en natuurgebieden. Ook voor wandelaars is het een goede bestemming, naast de binnenstad en de natuurgebieden in de omgeving kun je ook langere tochten maken, bijvoorbeeld het Pieterpad loopt door Coevorden en veel wandelaars gebruiken dit als startpunt voor een traject van bijvoorbeeld Coevorden – Hardenberg of nog verder naar Ommen. Wanneer je met een gezin naar Coevorden op vakantie gaat en je wilt van alles doen dan heb je een ruime keuze aan activiteiten. In de buurt ligt Plopsa Indoor Coevorden, Attractiepark Slagharen en ook de dierentuin in Emmen is makkelijk met de auto, trein of per fiets bereikbaar.

Ben je liefhebber van kunst, antiek en curiosa en combineer je een vakantie graag met schattenjagen? Bezoek dan ook een kringloopwinkel in Coevorden, er zijn er meerdere en je weet hier nooit wat je tegenkomt!

Hieronder staan de verschillende accommodaties voor je vakantie in Coevorden.

Hotel in Coevorden

In Coevorden zijn een aantal hotels, ideaal wanneer je een korte vakantie in Coevorden wilt, je er voor zaken moet zijn of wanneer je bijvoorbeeld even wilt bijkomen tijdens je wandeling over het Pieterpad.

Camping in Coevorden

Voor een camping in Coevorden heb je nog niet veel keuze maar wanneer je in Coevorden niet kunt slagen kun je in omliggende plaatsen als Steenwijksmoer en Anerveen ook terecht.

Bed and Breakfast in Coevorden

Wanneer je het Pieterpad aan het wandelen bent is een Bed and Breakfast in Coevorden een goede oplossing, ook voor fietstochten in de omgeving is een B&B een goede oplossing. Helaas is er niet heel veel keuze, wellicht is een hotel een goed alternatief of kun je terecht in één van de omliggende plaatsen.

Vakantiehuis in Coevorden

Een vakantiehuis in Coevorden is een goede accommodatie wanneer je bijvoorbeeld langere tijd in de omgeving wilt rondfietsen, de verschillende attracties wilt bezoeken en ondertussen ook nog over de grens in Duitsland wilt kijken. Je hebt in Coevorden helaas weinig keuze en zou ook nog in een naastgelegen plaats als Dalen kunnen kijken.

Hieronder staan de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Coevorden op de kaart.