Search

Vakantie in Den Burg op Texel

Voor je vakantie op Texel is Den Burg een geschikte plaats, het ligt mooi centraal gelegen op het eiland en je bent zo in Nationaal Park Duinen van Texel of aan de Waddenzee. Den Burg is het grootste dorp van Texel, ongeveer de helft van de inwoners van het eiland woont hier. Den Burg is een oude plaats, zo stond er in de 7e eeuw waarschijnlijk al een burcht en is er een grafveld uit die tijd. Van de latere jaren staan veel mooie oude boerderijen, kerken en huizen in Den Burg en ook karakteristiek zijn de schapenboeten, kleine schuurtjes waar vroeger het voer voor de schapen lag.

In Den Burg is onder andere een oudheidskamer en een juttersmuseum waar je veel te weten komt over de historie van Den Burg en Texel. In het dorp kun je terecht voor supermarkten en een grote verscheidenheid aan andere winkels en natuurlijk kun je er ook even wat eten, drinken of genieten van een ijsje op het terras.

Den Burg is een goed uitgangspunt voor fietstochten over Texel, alles ligt op fietsafstand en ook kun je mooie wandelingen maken. Den Burg is een populaire toeristische bestemming en er zijn dan ook genoeg accommodaties voor je vakantie op Texel te vinden. Je kunt lekker wekenlang op een camping staan en genieten van het strand en de zee, een weekendje weg en luxe in een hotel overnachten of met het hele gezin in een vakantiehuis.

Vakantiehuis in Den Burg op Texel

Er zijn een aantal vakantiehuizen te vinden in en rondom Den Burg, zo kun je terecht bij een particuliere vakantiewoning maar ook in een bungalow op een vakantiepark zodat je wat meer faciliteiten voor het hele gezin hebt. De vakantiehuizen liggen verspreid over Den Burg, je kunt dus ook nog kiezen of je liever bij de Waddenzee zit of aan de andere kant, tegen Nationaal Park Duinen van Texel aan.

Camping in Den Burg op Texel

In Den Burg op Texel heb je keuze uit een aantal campings, vooral vlak bij Nationaal Park Duinen van Texel. Een camping in Den Burg is een goede manier om op een rustige manier het mooie Texel te verkennen. Je relaxt lekker op de camping of geniet van de omgeving door fiets- en wandeltochten te maken en de stranden en dorpjes op Texel te ontdekken.

Bed and Breakfast in Den Burg op Texel

Er is een ruime keuze uit Bed and Breakfasts in Den Burg op Texel. Een B&B is een ideale accommodatie voor je korte vakantie in Den Burg, ook wanneer je bijvoorbeeld de plaats wilt ontdekken en het hele Texel wilt verkennen, zowel wandelend of fietsend.

Hotel in Den Burg op Texel

In Den Burg op Texel zijn een aantal hotels welke geschikt zijn voor een vakantie op Texel. Een deel van de hotels is gevestigd in mooie oude panden met een lange historie. Een hotel in Den Burg is een goede mogelijkheid om op een luxe manier van het eiland te genieten.

Appartement in Den Burg op Texel

Wanneer je een tijdje van het mooie Den Burg op Texel wilt genieten en je hebt geen zin om in een groot vakantiehuis te logeren of in een tent te zitten dan is een appartement een goede keuze. Verspreid over Den Burg zijn een aantal appartementen te vinden.

Groepsaccommodatie in Den Burg op Texel

Texel is een mooie bestemming wanneer je met een groep op vakantie wilt. Over het hele eiland is van alles te doen voor een grote groep en een groepsaccommodatie in Den Burg biedt je de mogelijkheid om op het strand of in de natuur groepsactiviteiten te doen en in Den Burg zelf kun je allerlei bezienswaardigheden bekijken.

Hieronder staan de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Den Burg op Texel op de kaart.