Search

Vakantie in Drenthe

Wanneer je op zoek bent naar een provincie waar je in alle rust kunt genieten van natuur en cultuur ga je naar Drenthe. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes en daarnaast is er meer dan 500 kilometer ruiterpad om paard te rijden. Naast bossen en heidevelden, onder andere in de verschillende natuurgebieden is er ook op het gebied van cultuur en historie veel te zien en te doen. Naast de oude dorpskernen die je tegenkomt als je Drenthe doortrekt kun je bijvoorbeeld ook prehistorische hunebedden bekijken.

Steden en dorpen in Drenthe
Voor een dagbezoek zijn de grotere steden als Coevorden, Assen en Emmen zeker aan te raden. Daarnaast mag je een bezoek aan het Noorder Dierenpark Emmen zeker niet overslaan. Een deel van de historie van Drenthe vind je in de kleinere gemeenten zoals de dorpen in gemeente Aa en Hunze.

Vakantiehuis in Drenthe
Een vakantiehuis in Drenthe is ideaal wanneer je de tijd wilt nemen om de omgeving te verkennen. Je maakt dagtochten op de fiets of rijdt met de auto naar mooie steden en dorpjes en ‘s avonds geniet je lekker van de rust bij je eigen vakantiehuis. In Drenthe zijn voldoende vakantiehuizen te vinden, bekijk de Vakantiehuis in Drenthe pagina voor meer informatie.

Camping in Drenthe
Campings zijn er voldoende te vinden in Drenthe, vaak in de omgeving van bos en heide. Regelmatig zijn er bij of in de buurt van de camping recreatieplassen zodat het hele gezin zich hier zal vermaken. Bekijk de Camping in Drenthe pagina voor meer informatie.

Bed and Breakfast in Drenthe
Drenthe heeft veel kleine en oude dorpjes waar vaak geen hotel aanwezig is maar gelukkig zijn er voldoende Bed and Breakfasts in Drenthe. Soms zit je in het centrum van een historisch dorp, soms naast een bos of in de buurt van een mooi heideveld. Bekijk de Bed and Breakfast in Drenthe pagina voor meer informatie hierover.

Groepsaccommodatie in Drenthe
Voor groepen is Drenthe een goede vakantiebestemming, niet alleen scholen en bedrijven, ook families zullen zich hier uitstekend thuisvoelen. Op de Groepsaccommodatie in Drenthe pagina staat meer informatie over de groepsaccommodaties.

Hotel in Drenthe
In de steden en ook in een aantal dorpen in Drenthe kun je terecht in een hotel. Veelal gaat het hier om wat kleinere en gezellige familiehotels maar ook zijn er moderne hotels te vinden voor bijvoorbeeld een citytrip in Assen. Bekijk de Hotel in Drenthe pagina voor meer informatie.

Appartement in Drenthe
Drenthe heeft niet zo heel veel appartementen maar er is toch wel wat te vinden, dit kan in een stad zijn maar soms gaat het ook om een deel van een huis of oude boerderij. Op de Appartement in Drenthe pagina staat hier meer informatie over.

Een aantal accommodaties in Drenthe