Search

Vakantie in Meppen

De plaats Meppen in Drenthe (niet te verwarren met de gelijknamige Duitse plaats) ligt tussen Coevorden en Hoogeveen. Lang geleden woonden er al mensen in deze buurt, er zijn voorwerpen gevonden van bewoners van 5000 jaar voor Christus en er is een urnenveld uit IJzertijd. Ook in de Middeleeuwen was Meppen waarschijnlijk de eerste plek waar mensen woonden en de plaatsnaam zelf werd voor het eerst in 1335 gebruikt. In Meppen staan verschillende oude boerderijen waaronder een rijksmonument; een boerderij uit 1699. Meppen is momenteel een klein dorp met nog geen 400 inwoners en is karakteristiek voor de dorpen in deze buurt met essen, heidevelden, zandverstuivingen, bossen en veel akkerlanden en weilanden.

Een vakantie in Meppen is geschikt voor liefhebbers van rust en de natuur. Het omliggende landschap leent zich mooi voor fietstochten en wandelingen, bijvoorbeeld door het naastgelegen bos De Mepperdennen en het mooie jeneverbesgebied De Palms. Op de fiets kom je door plaatsen als Aalden, Orvelte, Westerbork, Geesbrug en Sleen of je maakt een dagtrip naar bijvoorbeeld Hoogeveen of Emmen, plaatsen die op zo’n 15 kilometer afstand liggen.

Voor je vakantie in Meppen heb je keuze uit verschillende accommodaties, er zijn Bed and Breakfasts, campings en vakantiehuizen. In Meppen zijn ook een aantal café’s en restaurants waar je wat kunt eten of gezellig op een terrasje kunt zitten. Voor de meeste boodschappen kun je terecht in Aalden, deze plaats ligt op twee kilometer afstand van Meppen.

Vakantiehuis in Meppen

Wanneer je met een gezin of groep op vakantie wilt in Meppen is een vakantiehuis een geschikte accommodatie. Je gebruikt je vakantiehuis om lekker rustig te genieten van de mooie omgeving en als uitgangspunt voor trips, vanaf je vakantiehuis fiets of wandel je door natuurgebieden in de buurt van Meppen of je bezoekt de omliggende dorpen.

Camping in Meppen

Wanneer je op zoek bent naar een camping in Meppen heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Er zijn grotere campings voor het hele gezin met allerlei kampeermogelijkheden evenals rustige campings waar je lekker van de rust en de natuur van Meppen kunt genieten.

Bed and Breakfast in Meppen

Wanneer je een paar dagen vakantie in Meppen hebt is een Bed and Breakfast een geschikte overnachtingsmogelijkheid. Vanaf je B&B wandel je door het dorp en de natuurgebieden en per fiets kun je mooie tochten maken door het Drentse landschap. In Meppen heb je keuze uit aantal Bed and Breakfasts.

Groepsaccommodatie in Meppen

Wanneer je met een groep, bijvoorbeeld een schoolklas, vriendengroep, sportvereniging of grote familie wilt genieten van de ruimte van het Drentse landschap is een groepsaccommodatie in Meppen een goede overnachtingsmogelijkheid. In Meppen heb je keuze uit een paar groepsaccommodatie.

Appartement in Meppen

Een appartement in Meppen is een geschikte accommodatie wanneer je op je gemak de mooie omgeving wilt verkennen.

Hieronder staan alle vakantie accommodaties in Meppen op de kaart.