Search

Vakantie in Ommen

Ommen valt onder gemeente Ommen en ligt in provincie Overijssel. Dankzij de ligging in het groene Vechtdal is een vakantie in Ommen geschikt voor liefhebbers van de rust en de natuur. Omdat er in de zomer veel te doen is in het stadje zelf, is Ommen ook geschikt voor een jongerenvakantie. Voor je vakantie in Ommen heb je een ruime keuze uit campings, vakantiehuizen, groepsaccommodaties en Bed and Breakfasts.

Vlak bij Ommen liggen een aantal bossen waar gewandeld kan worden en er zijn meerdere fietsroutes. Vanuit Ommen kun je fietstochten ondernemen die je door buurtschappen als Giethmen, Junne en Beerze voeren en ook plaatsen als Dalfsen en Hellendoorn liggen op fietsafstand. Je fietst afwisselend door mooie bossen, langs zandverstuivingen, over heidevelden en door het boerenlandschap. Verspreid in de omgeving liggen verschillende landgoederen, kastelen en andere historische bezienswaardigheden. Na een actieve of juist rustige vakantiedag kun je in Ommen zelf nog even nagenieten op een terrasje of gaan eten in één van de vele restaurants, tussendoor een ijsje halen is natuurlijk ook altijd mogelijk.

In Ommen zijn een tweetal musea; Streekmuseum Ommen geeft een beeld van de historie van Ommen en heeft verder een collectie etsen van de bekende schilder Hofker en informatie over de Indiase wijsgeer Krishnamurti. Meer hierover is te vinden op de website Krishnamurti in Ommen.
Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft een grote verzameling tinnen figuren waarvan een deel is opgesteld in diorama`s.

Tijdens de vakantie in Ommen is er voor jeugd voldoende te doen, tijdens de Bissingh-dagen worden er diverse activiteiten georganiseerd, van volleybaltoernooien tot muziekfeesten. Verder is er in Ommen een zwembad met glijbaan, peuterbad en speelweiden en liggen er in de omgeving diverse bosmeertjes waar gezwommen kan worden. Dichtbij Ommen kun je in de Sahara – een zandverstuiving – goed in het zand spelen.

Vakantiehuis in Ommen

Voor je vakantie in Ommen heb je een keuze uit een aantal vakantiehuizen, ideaal wanneer je bijvoorbeeld met het hele gezin op vakantie wilt. In Ommen zijn zowel vrijstaande vakantiehuizen alswel bungalows op een vakantiepark.

Camping in Ommen

Dankzij de mooie bosrijke omgeving en het water is Ommen geliefd bij vakantiegangers die houden van de natuur en de rust. Er zijn dan ook veel campings te vinden die geschikt zijn voor gezinnen evenals kleinere campings bij boerderijen.

Bed and Breakfast in Ommen

Een Bed and Breakfast in Ommen is een mooie gelegenheid om op een rustige manier Ommen en omgeving te verkennen. Je Bed and Breakfast kun je bijvoorbeeld gebruiken als uitvalsbasis voor een wandel- of fietsvakantie in de bosrijke omgeving van Ommen.

Hotel in Ommen

Voor je vakantie in Ommen heb je keuze uit een paar hotels, zowel gelegen dicht bij het centrum als dichter bij de bossen.

Groepsaccommodatie in Ommen

Omdat de bossen van Ommen een geliefde bestemming zijn voor verschillende groepen waaronder scholen zijn er diverse groepsaccommodaties te vinden.