Search

Vakantie in Ootmarsum

Ootmarsum is een mooi historisch stadje in Twente, provincie Overijssel. Rond 1300 kreeg het al stadsrechten en al honderden jaren daarvoor was het een belangrijke plaats, al heel vroeg stond er een kerkje en later was het één van de grootste parochies van de buurt. In de middeleeuwen was Ootmarsum een belangrijke stad voor handel, twee handelsroutes liepen er langs. Destijds was het ook een echte vestingsstad met grachten en stadswallen maar deze zijn later afgebroken. Waar steden en dorpen in Twente in de 19e en begin 20e eeuw zich ontwikkelden tot industriegebieden voor vooral textiel bleef Ootmarsum wat achter, dit zorgde er wel voor dat veel oude huizen zijn bewaard. De binnenstad van Ootmarsum is een beschermd stadsgezicht en staat dan ook vol met (rijks)monumenten waaronder huizen uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

Dankzij het mooie landschap rondom Ootmarsum was het stadje erg in trek bij kunstenaars, onder andere Meindert Hobbema en Jacob van Ruisdaal hebben er geschilderd en het mooie centrum van Ootmarsum kwam in de latere jaren ook in trek bij kunstliefhebbers en galerieën. In het stadje zijn tientallen ateliers en galerieën te vinden dus wanneer je vakantie in Ootmarsum in het kader staat van natuur, kunst en historie kom je hier helemaal aan je trekken. Belangrijke kunstenaars van nu in Ootmarsum zijn onder andere schilder Ton Schulten en beeldhouwer Ruurd Hallema.

Verder zijn er in Ootmarsum en omgeving een aantal mooie musea en kun je er gezellig winkelen of gewoon lekker op een terrasje zitten en genieten van de bedrijvigheid in het stadje. Wanneer je liefhebber van fietsen en wandelen bent heb je in de buurt van Ootmarsum voldoende te doen. Er zijn een aantal wandel- en fietsroutes en je komt hier door het echte Twentse landschap waar oude dorpjes, boerderijen, bossen, essen en riviertjes elkaar afwisselen.

Voor je vakantie in Ootmarsum heb je een groot aantal overnachtingsmogelijkheden, er zijn hotels en Bed and Breakfasts in Ootmarsum zelf en in de buurt liggen meerdere vakantiehuizen en campings. Een aantal van de accommodaties is te vinden rond de Kuiperberg waar ook het zwembad is te vinden. Hieronder staat een groot deel van de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Ootmarsum en omgeving en verder naar beneden staan ze ook op de kaart aangegeven.

Vakantiehuis in Ootmarsum

Vlak naast Ootmarsum zijn verschillende vakantiehuizen te vinden, geschikt voor een paar personen of voor een grote familie. Een aantal vakantiehuizen in Ootmarsum staan op een vakantiepark waardoor het hele gezin zich hier zal vermaken. Vanuit je vakantiehuis fiets of wandel je naar Ootmarsum en de mooie omgeving.

Camping in Ootmarsum

Wanneer je van de rust, de natuur en het mooie Twentse landschap rondom Ootmarsum wilt genieten is een camping een goed uitgangspunt. Er is voldoende keuze uit campings in Ootmarsum, zowel kleinschalige boerencampings als grotere campings met activiteiten voor het hele gezin.

Hotel in Ootmarsum

Ootmarsum is een populaire bestemming voor een paar dagen uit en er zijn dan ook een groot aantal hotels te vinden. Wanneer je op zoek bent naar een luxe hotel of juist een gezellige familiehotel in Ootmarsum is er altijd wel iets te vinden. Vanuit je hotel bezoek je de galerieën en musea, geniet je van het straatleven op een terras of wandel je rond om de oude gebouwen te bekijken.

Bed and Breakfast in Ootmarsum

Een Bed and Breakfast in Ootmarsum is een goede accommodatie voor een vakantie van een paar dagen, vanuit je B&B bezoek je het stadje of maakt mooie wandel- en fietstochten in de omgeving.

Groepsaccommodatie in Ootmarsum

Een groepsaccommodatie in Ootmarsum is een goede mogelijkheid om met een grote familie, vriendengroep of sportvereniging gezellig er op uit te gaan waarbij je bijvoorbeeld Ootmarsum bezoekt en wandelingen, fietstochten of andere activiteiten in de buurt onderneemt.

Hieronder staan de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Ootmarsum op de kaart.