Search

Vakantie in Overijssel

Een vakantie in Overijssel wordt gekenmerkt door natuur, rust, oude steden en dorpjes en water. In het Noord-Westen van Overijssel heb je het waterrijke gebied van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden, in het midden het groene Vechtdal met plaatsen als Ommen en Dalfsen, daaronder de heuvels van de Sallandse Heuvelrug met onder andere Holten en Nijverdal, de mooie stad Deventer in het Zuid-Westen en plaatsen als Ootmarsum, Denekamp en Enschede tegen de Duitse grens.

Je vakantie in Overijssel is geschikt als je met het hele gezin weg wilt, er is voor iedereen van alles te doen. Ook wanneer je lekker rustig wilt fietsen of wandelen zijn er ontzettend veel routes die je langs rivieren, door bossen, langs kastelen en landhuizen en over heidevelden voeren. Er is een ruime variatie aan accommodaties te vinden, van campings aan het water tot vakantiehuisjes midden in het bos, van Bed and Breakfasts in een dorpje tot groepsaccommodaties op het platteland.

Vakantiehuis in Overijssel
Een vakantiehuis in Overijssel is een prima accommodatie wanneer je bijvoorbeeld per fiets de omgeving wilt verkennen en daarna lekker op je eigen terras wilt zitten. Een deel van de vakantiehuizen in Overijssel staan op vakantieparken waar van alles voor het hele gezin te doen is, dan kun je na een actieve dag bijvoorbeeld nog even in het zwembad plonsen. Bekijk de Vakantiehuis in Overijssel pagina voor meer informatie.

Camping in Overijssel
In Overijssel zijn veel campings te vinden en in sommige plaatsen heb je keuze uit een groot aantal campings, zowel grote familiecampings als rustige minicampings. Een camping in Overijssel is een goed uitgangspunt wanneer je met een gezin met kinderen wilt kamperen en ook wanneer je vooral komt voor de rust en de natuur. Veel campings liggen in de buurt van het bos en het water en je fietst zo naar de mooie dorpjes en heidevelden. Bekijk de Camping in Overijssel pagina voor meer informatie.

Bed and Breakfast in Overijssel
Overijssel heeft een groot aantal Bed and Breakfasts, zowel in de grotere plaatsen als Zwolle, Deventer en Hardenberg en ook in de kleinere plaatsen. Een Bed and Breakfast in een grotere plaats kan een goed uitgangspunt zijn voor een citytrip en de B&B’s in kleinere plaatsen zijn vaak een goed startpunt voor een fiets- of wandeltocht door de bossen, over heidevelden en langs de rivieren. Bed and Breakfasts in Overijssel zijn er in verschillende prijsklassen, er zit dus vast wel iets voor je bij. Bekijk de Bed and Breakfast in Overijssel pagina voor meer informatie.

Hotel in Overijssel
Wanneer je voor zaken in Overijssel wilt zijn is een hotel natuurlijk een goede accommodatie maar ook wanneer je gewoon lekker een paar dagen weg wilt en geen zin hebt om teveel te koken of schoon te maken is een hotel ook een geschikte oplossing. Tegenwoordig zijn ook veel hotels gewend aan fietsers zodat je bijvoorbeeld je fiets veilig kunt stallen of je elektrische fiets kunt opladen. In Overijssel zijn een aantal luxe hotels en ook veel gezellige familiehotels. Bekijk de Hotel in Overijssel pagina voor meer informatie.

Groepsaccommodatie in Overijssel
Overijssel is een geliefde bestemming voor groepen en er zijn dan ook veel groepsaccommodaties te vinden. Wanneer je met een sportclub, bedrijf, schoolklas of grote familie er gezellig tussenuit wilt kun je bij een groepsaccommodatie terecht. Er zijn veel accommodaties te vinden in de omgeving van Denekamp en Ootmarsum en ook rondom Giethoorn zijn er verschillende groepsaccommodaties te vinden. Een aantal groepsaccommodaties ligt in de buurt van de grotere plaatsen maar een aantal liggen ook op het rustige platteland waardoor je bijvoorbeeld goed bosspelen kunt doen met de hele groep. Op de Groepsaccommodatie in Overijssel pagina staat meer informatie over de groepsaccommodaties in .

Appartement in Overijssel
In de grotere plaatsen en ook in populaire vakantiegebieden in Overijssel zijn voldoende appartementen te vinden. Een appartement kan een goede vervanging zijn voor een compleet vakantiehuis en een goed uitgangspunt voor een actieve of juist rustige vakantie in Overijssel. Op de Appartement in Overijssel pagina staan een aantal appartementen.

Een aantal accommodaties in Overijssel