Search

Vakantie in Paasloo

Paasloo is een klein langgerekt dorp en is een populaire bestemming voor een vakantie in de Kop van Overijssel. Het dorpje Paasloo ligt precies aan de grens van Overijssel met Friesland en bij het Noordelijk deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het landschap in en rondom Paasloo bestaat vooral uit weilanden, akkerlanden, stukjes bos, boerderijen en in het zuidelijke gedeelte de waterpartijen waar dit deel van Nederland zo bekend om is.

In Paasloo zelf zijn er niet zo heel veel monumenten of andere bezienswaardigheden, er staat een kerk waarvoor in 1336 toestemming werd gegeven om te bouwen – de kerk zelf is herhaaldelijk ver- en herbouwd – en die gebouwd is naar model van de boerderijen uit deze streek. In het dorp staat ook een replica van een tonmolen – de enige in Nederland – die in 1899 door een boer is gebouwd, hij had te weinig ruimte voor grote wieken en moest dus op een andere manier een molen bouwen om z’n land droog te houden. Verder staat er aan de Spinnerslaan in Paasloo een mooi Vervenershuisje, een karakteristiek klein huisje waar vroeger een turfsteker woonde. Liefhebbers van Nederlandse poëzie brengen vaak ook nog een bezoek aan het kerkhof waar dichter J.C. Bloem is begraven en waar een door Titus Leeser gemaakte kop van hem staat.
Voor muziekliefhebbers heeft Paasloo het Harmonium ofwel traporgel museum. Hier zijn tientallen harmoniums te bezichtigen van over de hele wereld met daarbij unieke exemplaren, bijvoorbeeld afkomstig van een schip en van een kerk.

De omgeving van Paasloo leent zich uitstekend voor fietstochten door dit deel van Nederland, er zijn verschillende fietsknooppunten en mooie oude plaatsen als Wolvega, Steenwijk en Giethoorn zijn op fietsafstand. Ook natuurgebieden als Nationaal Park Weerribben-Wieden en Eese zijn de moeite waard. Paasloo is dan ook geschikt voor liefhebbers van de rust en de landelijke omgeving en er zijn verschillende accommodaties te vinden, hieronder staat een groot deel, van vakantiehuis tot camping.

Vakantiehuis in Paasloo

Voor een vakantiehuis in Paasloo heb je een paar opties, je hebt er een paar particulier verhuurde vakantiehuizen en een aantal bungalows op een vakantiepark. Een vakantiehuis in Paasloo is een prima accommodatie wanneer je met het hele gezin op vakantie wilt of wanneer je Paasloo wilt gebruiken als uitgangspunt voor een actieve (fiets)vakantie in de omgeving.

Camping in Paasloo

Paasloo is een geweldige omgeving om te kamperen, het dorp is omgeven door groene weilanden en akkerlanden en wat bosgebieden. Er zijn een aantal campings in Paasloo zodat je hier optimaal van de omgeving kunt genieten.

Bed and Breakfast in Paasloo

Een Bed and Breakfast in Paasloo is een prima accommodatie wanneer je bijvoorbeeld een paar dagen lekker wilt fietsen of wandelen in Paasloo en omgeving. Na een dag van fietsen langs weilanden, bosjes en water kun je ‘s avonds lekker nog even nagenieten in je B&B.

Groepsaccommodatie in Paasloo

De omgeving van Paasloo is uitstekend geschikt om met een grotere groep naar toe te gaan, dan kies je natuurlijk voor een groepsaccommodatie. Overdag verken je het water en de omgeving en ‘s avonds kun je nog een leuk groepsspel doen of gewoon lekker uitrusten.

Appartement in Paasloo

Wanneer je een tijdje van de mooie omgeving van Paasloo wilt genieten en je hebt geen zin om in een groot vakantiehuis of kleine tent te zitten dan kun je prima terecht in een appartement. Overdag verken je de omliggende plaatsen en ‘s avonds kom je lekker thuis en geniet je nog even van de rust.

Hieronder staan de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Paasloo op de kaart.