Search

Vakantie in provincie Groningen

Vakantie in Groningen is geschikt voor liefhebbers van ruimte, rust en natuur en ook liefhebbers van een gezellige studentenstad. Ondanks dat de Provincie Groningen geen eilanden in de Waddenzee heeft waar je op vakantie kunt, kun je toch van de Wadden genieten. Zo kun je vanuit Pieterburen bijvoorbeeld wadlopen, een unieke ervaring in dit gebied. Verder kun je wandelen in gebieden als Nationaal Park het Lauwersmeer en de bossen in de regio Westerwolde. Door heel Groningen vind je historische plaatsen waarbij het vestingdorp Bourtange wel één van de meest bezochte dorpen is. Voor je vakantie in provincie Groningen heb je voldoende keuze uit overnachtingsmogelijkheden, er zijn vakantiehuizen door de hele provincie, hotels in de grotere plaatsen, Bed and Breakfasts ook in de kleinere dorpen, campings aan het water of bij het bos evenals enkele groepsaccommodaties.

Hieronder staan de accommodaties voor je vakantie in Groningen per categorie. Klik door naar de betreffende pagina voor alle gevonden accommodaties.

Vakantiehuis in Groningen
Een vakantiehuis in Groningen is ideaal wanneer je de tijd wilt nemen om de omgeving te verkennen. Je maakt dagtochten op de fiets of rijdt met de auto naar mooie steden en dorpjes en ‘s avonds geniet je lekker van de rust bij je eigen vakantiehuis. In Drenthe zijn voldoende vakantiehuizen te vinden, bekijk de Vakantiehuis in Groningen pagina voor meer informatie.

Camping in Groningen
Campings zijn er voldoende te vinden in Groningen, vaak in de omgeving van bos en heide. Regelmatig zijn er bij of in de buurt van de camping recreatieplassen zodat het hele gezin zich hier zal vermaken. Bekijk de Camping in Groningen pagina voor meer informatie.

Bed and Breakfast in Groningen
Groningen heeft veel kleine en oude dorpjes waar vaak geen hotel aanwezig is maar gelukkig zijn er voldoende Bed and Breakfasts in Groningen. Soms zit je in het centrum van een historisch dorp, soms naast een bos of in de buurt van een mooi heideveld. Bekijk de Bed and Breakfast in Groningen pagina voor meer informatie hierover.

Groepsaccommodatie in Groningen
Voor groepen is Groningen een goede vakantiebestemming, niet alleen scholen en bedrijven, ook families zullen zich hier uitstekend thuisvoelen. Op de Groepsaccommodatie in Groningen pagina staat meer informatie over de groepsaccommodaties.

Hotel in Groningen
In de stad Groningen zijn veel hotels en ook in kleinere plaatsen heb je een ruime keuze uit hotels. Het gaat hier om moderne zakenhotels en gezellige familiehotels die je kunt gebruiken voor een citytrip of als uitgangspunt voor je tochten door provincie Groningen. Bekijk de Hotel in Groningen pagina voor meer informatie.

Appartement in Groningen
Groningen heeft niet zo heel veel appartementen maar er is toch wel wat te vinden, dit kan in een stad zijn maar soms gaat het ook om een deel van een huis of oude boerderij. Op de Appartement in Groningen pagina staat hier meer informatie over.