Search

Vakantie in provincie Utrecht

Provincie Utrecht is misschien niet de eerste provincie waar je aan denkt bij een vakantie in Nederland maar er zijn toch best veel mogelijkheden. De stad Utrecht zelf leent zich natuurlijk goed voor een citytrip van één of meer dagen en dankzij het water in de buurt van Vinkeveen, de Loosdrechtse plassen en de natuurrijke gebieden van de Lage en Hooge Vuursche en de Utrechtse Heuvelrug kan een vakantie in Utrecht toch veel variatie bieden.

Je kunt lekker watersporten of vissen of juist door bossen, over heuvels en langs heidevelden wandelen en fietsen. Naast Utrecht zijn er ook nog een aantal andere mooie plaatsen om te bezoeken zoals Amersfoort en Soest of één van de vele dorpen. In provincie Utrecht zijn ook verschillende bezienswaardigheden, naast de verschillende musea in Utrecht is er bijvoorbeeld DierenPark Amersfoort, Paleis Soestdijk en de Pyramide van Austerlitz.

Vakantiehuis in Utrecht
Een vakantiehuis in Utrecht is een geschikte accommodatie wanneer je bijvoorbeeld per fiets of wandelend de bosrijke omgeving wilt verkennen en daarna lekker uit wilt rusten op je eigen terras of in je eigen huisje. Ook zijn er vakantiehuizen in de buurt van het water zodat je daar lekker van alle activiteiten kunt genieten en ‘s avonds lekker kunt douchen en relaxen net zoals thuis. Een aantal vakantiehuizen in Utrecht zijn meer bungalows op vakantieparken, daar is vaak van alles te doen voor het hele gezin. Bekijk de Vakantiehuis in Utrecht pagina voor meer informatie.

Camping in Utrecht
In Utrecht zijn een aantal campings te vinden, zowel campings in de buurt van de grotere plaatsen zoals Utrecht zelf als wel rustige minicampings in de natuur. Veel campings zijn uitgerust met extra faciliteiten voor fietsers zodat je bijvoorbeeld je fiets overdekt kunt stallen en je elektrische fiets kunt opladen. Een aantal campings maakt deel uit van een vakantiepark waardoor er van alles is te doen voor het hele gezin. Bekijk de Camping in Utrecht pagina voor meer informatie.

Bed and Breakfast in Utrecht
In de stad Utrecht en ook in andere plaatsen in de provincie zijn verschillende Bed and Breakfasts te vinden, soms heel luxe, soms gewoon gezellig en prima geschikt als slaapplaats wanneer je bijvoorbeeld aan het fietsen of wandelen bent in de omgeving. Bekijk de Bed and Breakfast in Utrecht pagina voor meer informatie.

Hotel in Utrecht
In de stad Utrecht zelf zijn er natuurlijk veel hotels te vinden en ook in de omliggende grote en kleine plaatsen is een grote variatie aan hotels. Een aantal zijn perfect wanneer je voor zaken in en om Utrecht moet zijn, andere zijn ideaal voor een wat meer luxe vakantie midden in de natuur of om met de familie een paar dagen lekker er op uit te gaan. Bekijk de Hotel in Utrecht pagina voor meer informatie.

Groepsaccommodatie in Utrecht
In provincie Utrecht zijn niet zo heel veel groepsaccommodaties maar misschien is er toch nog iets voor je te vinden. Een groepsaccommodatie in de provincie Utrecht is makkelijk wanneer je bijvoorbeeld een citytrip wilt combineren met activiteiten in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Op de Groepsaccommodatie in Utrecht pagina staat meer informatie over de groepsaccommodaties in .

Appartement in Utrecht
In provincie Utrecht zijn er een aantal appartementen te vinden, veelal in de verhuur bij organisaties die er op gericht zijn om deze te verhuren. Veel appartementen zijn dan ook voor minimaal een aantal weken, er zijn ook echter appartementen te huur voor een paar dagen. Alternatieven voor een appartement buiten de stad Utrecht is bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuis. Op de Appartement in Utrecht pagina staan een aantal appartementen in provincie Utrecht.

Een aantal accommodaties in Utrecht