Search

Vakantie in Schoorl

Een vakantie in Schoorl betekent genieten van de natuur, de duinen en de zee, de vele kunst van vroeger en nu en natuurlijk de Klimduin, een 51 meter hoge zandduin die populair is om te beklimmen. Het duingebied waar Schoorl aan ligt maakt een vakantie hier ook aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen, op verschillende plekken kunnen ze heerlijk in het zand spelen of avonturen beleven in de bossen. Het duinengebied is ook een aangename bestemming voor wandelaars, fietsers en vogelspotters.

Al aan het eind van de 19e eeuw was Schoorl erg in trek bij toeristen en werden de eerste vakantiehuizen gebouwd. Ook nu is een vakantiehuis, camping, of Bed and Breakfast in Schoorl makkelijk te vinden. Naast bij toeristen is Schoorl altijd in trek geweest bij kunstenaars, onder andere de schrijver Bernlef, beeldhouwers John Rädecker en Hildo Krop en de dichter Nicolaas Beets woonden en/of werkten in Schoorl. Ook nu stimuleert Schoorl en omgeving nog veel kunstenaars.

Ondanks de aantrekkingskracht van het strand en de duinen is Schoorl nog een relatief rustige plaats gebleven met een gezellig centrum waar je wat kunt eten en drinken en waar de kinderen zich kunnen vermaken op de klimduin. Met de fiets ga je via de brede duinenrijen naar het strand om daar van de zee te genieten. Aan het strand liggen een paar strandpaviljoens zodat je ook aan zee wat kunt eten of drinken. Wanneer je fanatiek wilt zijn ga je mountainbiken in de Schoorlse duinen, hier ligt namelijk een erg mooi en ook zwaar parcours waarbij je over een afstand van 17 kilometer maar liefst 300 hoogtemeters moet zien te overbruggen en het vaak op en af gaat. Deze route is voor de wat meer ervaren rijders en als je hem niet helemaal kunt rijden dan kun je op verschillende plekken tijdens de route ook overstappen op één van de andere fietspaden door de duinen. In Schoorl zijn een aantal zaken waar je een mountainbike kunt huren.

Vanuit Schoorl kun je eenvoudig bij de badplaatsen zoals Camperduin, Petten en Bergen aan Zee komen en ook een trip naar Alkmaar of Bergen is een aanrader.

Vakantiehuis in Schoorl

Wanneer je bijvoorbeeld met je gezin op vakantie wilt en lekker je eigen plek wilt hebben dicht bij zee, duinen en mooie kustplaatsen is een vakantiehuis in Schoorl een ideale accommodatie voor je vakantie in Schoorl. Vanaf je vakantiehuis wandel of fiets je door de mooie omgeving of komt lekker tot rust na een actieve dag.

Camping in Schoorl

Bij Schoorl liggen verschillende campings, ideaal wanneer je tijdens je vakantie in Schoorl gezellig wilt kamperen, wilt genieten van de rust en de natuur en vanaf je tent, caravan of camper lekker gaat fietsen of wandelen in de mooie duinen.

Bed and Breakfast in Schoorl

Een Bed and Breakfast in Schoorl is geschikte acoommocatie wanneer je een paar dagen lekker vakantie wilt houden in Schoorl en omgeving. Je verkent de plaats, fietst naar het strand, wandelt door de duinen en geniet van de rust en de natuur.

Hotel in Schoorl

Wanneer je een paar dagen op vakantie gaat in Schoorl heb je genoeg keuzen uit hotels, zowel eenvoudig als luxe. De hotels zijn te vinden in het centrum of juist aan de rand in de buurt van de duinen, bossen en weilanden.

Groepsaccommodatie in Schoorl

Wanneer je met bijvoorbeeld een grote familie, vriendengroep of vereniging op vakantie in Schoorl wilt kun je bijvoorbeeld meerdere bungalows huren of gezellig in een groepsaccommodatie vakantie houden.