Search

Vakantie in Slenaken

Slenaken in Limburg heeft een lange historie, bij een beek ligt nog een grote steen welke in de nieuwe steentijd werd gebruikt om vuurstenen bijlen te polijsten. In 1252 werd Slenaken voor het eerst in een document genoemd, toen stonden er een paar huizen en boerderijen. Slenaken groeide door de eeuwen heen langzaam en kreeg te maken met verschillende tegenslagen, zo zorgden twee dysenterie-epidemieën en de Spaanse en Oostenrijkse Successieoorlogen in de 17e en 18e eeuw voor veel problemen. Naast de Slijpsteen van Slenaken zijn er nog meer monumenten te zien, onder andere een kerk, een paar kapelletjes, een molen en een grote boerderij.

Slenaken ligt vlak aan de Belgische grens, in een dal waar de beek de Gulp stroomt, midden in een mooi heuvellandschap met verschillende bossen. Het landschap leent zich uitstekend voor mooie fietstochten en wandelingen, zo zijn er verschillende aangegeven fietsroutes die je langs de mooiste plekken uit de buurt voeren. Onder andere de Mergellandroute komt door Slenaken, deze kun je op de fiets of met de auto doen. Door Slenaken komt ook het Krijtlandpad, een 90 kilometer lange wandelroute die je in verschillende delen kunt lopen.

Voor je vakantie in Slenaken heb je vooral keuze uit hotels en een enkel vakantiehuis, camping, Bed and Breakfast en appartement. Voor een camping in de buurt van Slenaken kun je bijvoorbeeld ook nog even kijken in het dichtbij gelegen Heijenrath, bekijk de vakantie in Heijenrath-pagina voor alle accommodaties in die plaats.

Vakantiehuis in Slenaken

Wanneer je tijdens je vakantie in Slenaken lekker vrij wilt zijn kies je voor een vakantiehuis. Je kiest zelf of je een dag niets wilt doen of er lekker op uit wilt gaan waarna je ‘s avonds nog even nageniet van de mooie omgeving.

Camping in Slenaken

Wanneer je optimaal wilt genieten van de natuur en de omgeving kies je natuurlijk voor een camping in Slenaken. Vanaf je camping maak je wandelingen en fietstochten waarbij door bossen en beekdalen komt en je de mooie plaatsen in Limburg en België aandoet. ‘s Avonds geniet je bij de tent of caravan nog even van de rust of je doet gezellig een spelletje met de andere campinggasten.

Hotel in Slenaken

Voor je vakantie in Slenaken heb je keuze uit veel hotels met daarbij luxe hotels die van alle gemakken zijn voorzien evenals eenvoudige hotels met een slaapplek omdat je toch de meeste tijd Slenaken en omgeving aan het verkennen bent. Je hotel in Slenaken is een goed uitgangspunt wanneer je een lekkere relaxte vakantie in Slenaken wilt of wanneer je actief gaat wandelen of fietsen.

Bed and Breakfast in Slenaken

Wanneer je lekker wilt wandelen door Slenaken en omgeving is een Bed and Breakfast een goede oplossing. Na je ontbijt ga je er lekker op uit en ‘s avonds geniet je bij je Bed and Breakfast in Slenaken nog even na. Ook voor een korte fietsvakantie of wanneer je op doortocht bent is een B&B ook een prima oplossing.

Appartement in Slenaken

Wanneer je korte of lange tijd in Slenaken wilt verblijven en wat meer vrijheid wilt dan in een hotel kun je prima in een appartement in Slenaken terecht.

Hieronder staan de accommodaties in Slenaken op de kaart.