Search

Vakantie in Wijk aan Zee

Wijk aan Zee is een interessante plaats, het dorp wordt bijna ingesloten door de verschillende fabrieksterreinen van Tata Steel maar geeft je dankzij de ligging aan zee en de duingebieden toch de rust en het gevoel midden in de natuur te zitten. Voor je vakantie in Wijk aan Zee heb je dan ook keuze uit verschillende hotels, campings en Bed and Breakfasts die in de zomer regelmatig volgeboekt zijn. Ook in januari stroomt het dorpje vol, dan is elk jaar het Tata Steel schaaktoernooi. Tijdens dit toernooi strijden honderden van de beste schakers ter wereld om de winst.

Vanuit Wijk aan Zee loop je zo naar het kilometers lange strand waar je kunt wandelen en spelen, de duingebieden lenen zich ook perfect voor wandel- en fietstochten. In de buurt zijn verschillende fietsroutes waarbij je deels door de duinen fietst en deels door verschillende dorpjes in Noord-Holland. Ook ben je met de fiets of auto zo in Beverwijk waar je in het weekend kunt rondsnuffelen op de Beverwijkse Bazaar waar je ook een ruime keuze hebt aan allerlei exotisch groente en fruit, vlees en vis en andere lekkernijen.

Wijk aan Zee was vroeger een vissersdorp, de kleine vissersboten werden op het strand getrokken, er was namelijk geen haven. Aan het begin van de negentiende eeuw verviel het dorp in armoe, in dorpen met havens kwamen steeds grotere vissersboten waardoor de vissers uit Wijk aan Zee de concurrentie niet aan konden. Veel van de bewoners die in Wijk aan Zee bleven wonen moesten rondkomen van bedelen. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam het toerisme op gang, er kwamen veel bezoekers uit Amsterdam om in zee te zwemmen. In en om Wijk aan Zee zijn nog een aantal gebouwen uit het verleden te vinden, zo zijn er bunkers in de duinen, een kerk uit 1609, villa’s van rond 1900, het gebouw van de Joodse kinderkolonie en verschillende oude woonhuizen.

Vakantiehuis in Wijk aan Zee

Een vakantiehuis in Wijk aan Zee biedt je de vrijheid om op elk moment te doen waar je zin in hebt, je gaat gezellig naar het strand om daar te zonnen, maakt een strandwandeling, fietst door de duinen en kookt ‘s avonds wat lekkers of gaat lekker uit eten. Er zijn een aantal vakantiehuizen in Wijk aan Zee, ideaal voor een heerlijke vakantie.

Bed and Breakfast in Wijk aan Zee

Wanneer je een paar dagen van Wijk aan Zee en omgeving wilt genieten is een B&B een goede oplossing. Vanuit je kamer loop je naar het strand of door het dorp of fietst lekker door de mooie omgeving. Bij een aantal Bed and Breakfasts in Wijk aan Zee heb je de beschikking over een eigen tuin om nog lekker even van het weer te genieten, bij een aantal is je hond ook welkom.

Camping in Wijk aan Zee

Wanneer je echt van de natuur wilt genieten kun je op een camping in Wijk aan Zee terecht.

Hotel in Wijk aan Zee

Er zijn in Wijk aan Zee meerdere hotels te vinden, ideaal wanneer je gewoon een paar dagen lekker verwend wilt worden. Ook wanneer je voor het schaaktoernooi of een ander evenement naar Wijk aan Zee komt is een hotel een goede oplossing.

Appartement in Wijk aan Zee

Een appartement in Wijk aan Zee is makkelijk wanneer je er een tijdje moet zijn en niet al te veel nodig bent, bijvoorbeeld wanneer je er een tijdje voor zaken moet zijn, voor het schaaktoernooi of gewoon lekker voor je vakantie.

Hieronder staan de verschillende vakantiemogelijkheden in Wijk aan Zee op de kaart.