Search

Vijf leukste musea voor kinderen

In Nederland heb je honderden musea die leuk zijn voor een dagje uit of om even doorheen te wandelen maar waar ga je met kinderen naar toe? Voor hen moet een museum spannend of uitdagend zijn en natuurlijk wil je het liefst dat ze er ook nog iets van opsteken. Een deel van de Nederlandse musea heeft speciale afdelingen of kinderactiviteiten en er zijn ook een aantal musea die extra moeite doen om bij kinderen in de smaak te vallen. Hierbij vijf van deze leuke en leerzame kindvriendelijke musea.

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag
Omdat je in het Kinderboekenmuseum jeugdliteratuur en illustraties van kort of lang geleden tegenkomt is het museum geschikt voor iedereen. Speciaal voor kinderen zijn er tentoonstellingen en activiteiten die hen erg aanspreken en waarmee ze spelenderwijs kennis maken met de Nederlandse jeugdliteratuur.
Kinderboekenmuseum Den Haag

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden
Dit natuurmuseum is er voor natuurliefhebbers maar vooral voor kinderen! Er is van alles te doen, te voelen, te ruiken en te beleven waardoor het voor kinderen een echte ontdekkingsreis is in de wonderen van de natuur. Het Natuurmuseum Fryslân is ook geschikt voor een kinderfeestje met bijvoorbeeld een bosspeurtocht of piratenfeest.
Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen
Het avontuurlijke muZEEum gaat vooral over de zeevaart van Zeeland met bijvoorbeeld de zeeheld Michiel de Ruyter en de VOC. Voor liefhebbers van historie en de zee is dit museum dus erg geschikt en speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen op speurtocht in het museum en er zijn allerlei spelletjes waarbij ze bijvoorbeeld een schip de haven in moeten loodsen. Ook voor schoolklassen zijn er speciale lessen waarbij verschillende onderwerpen aan bod kunnen komen.
Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen

Het Archeon in Alphen aan den Rijn
Heb je altijd al een reis door de tijd willen maken? Het Archeon in Alphen aan de Rijn regelt het voor je! Verschillende gebouwen geven een beeld van het leven in verschillende tijden, zo is er een huis uit de ijzertijd, een Romeinse arena met gladiatoren, de winkel van een barbier-chirurgijn en een monnikenklooster. Dankzij de ‘echte’ bewoners zie je en leer je heel veel over het dagelijks leven van destijds. Speciaal voor kinderfeestjes zijn er verschillende arrangementen met opdrachten.
Archeon in Alphen aan den Rijn

Museum Speelklok in Utrecht
Dit museum noemt zich het vrolijkste museum van Nederland en het zit dan ook boordevol muziek. Er is van alles te zien en te doen op het gebied van zelfspelende muziekinstrumenten waardoor dit museum voor jong en oud een belevenis is. Kinderen kunnen een speurtocht doen waarbij ze zelf een liedje componeren en ook is het mogelijk om hier een verjaardagsfeestje te houden.
Museum Speelklok in Utrecht

Foto: Freeimages.com/Tijmen van Dobbenburgh

Vergelijkbare vakantiepagina's

Leave a Comment